Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.fragospitowinery.com και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.fragospitowinery.com αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Φραγκόσπιτο Λευκός 2014

26.02.2016

Η ιστορία ξεκινά το 1906, όταν ο παππούς, Εμμανουήλ Γαβαλάς, φύτεψε τα πρώτα αμπέλια και χρησιμοποιώντας τα μινωικά λαξευτά πατητήρια του χωριού του παρήγαγε κρασί για την τοπική αγορά, και συνεχίζεται έως σήμερα με την τρίτη γενιά να παράγει βραβευμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιά από γηγενείς και ξένες ποικιλίες.

Το λευκό αδερφάκι του αγαπημένου μας ερυθρού Φραγκόσπιτου παράγεται από το χαρμάνιασμα δύο έντονα αρωματικών γηγενών ποικιλιών, της Μαλβαζίας και του Μοσχάτου Σπίνας.

Αχνοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι με ελαφριές πρασινωπές αντάυγειες.

Στη μύτη, πάρτι αρωμάτων με λευκόσαρκα και κίτρινα φρούτα να συνδυάζονται με τροπικά και ανθικά αρώματα σε ένα εκρηκτικό σύνολο. Ροδάκινο, βερίκοκο και ώριμο αχλάδι συναντούν ανανά και πεπόνι σε φόντο γιασεμιού, γαρδένιας και τριαντάφυλλου.

Στο στόμα μέτριου όγκου σώμα με ισορροπημένη οξύτητα που χαρίζει λεμονάτη αίσθηση στο ροδάκινο και το γιασεμί που ξεχωρίζουν στα αρώματα στόματος. Η μακριάς διάρκειας επίγευση αφήνει φρουτένια αίσθηση που παραμένει για ώρα. 

Απολαύστε το μόνο του σαν απεριτίφ ή συνδυάστε το με δροσερές σαλάτες και πιάτα κοτόπουλου.

COPYRIGHT © 2024 ΚΤΗΜΑ ΓΑΒΑΛΑ / ALL RIGHTS RESERVED.   Επικοινωνία